Enhanced Due Diligence rapporten

Enhanced Due Diligence

Trust Alliance Compliance Solutions

Enhanced Due Diligence (EDD)

Enhanced Due Diligence (EDD)

De risico’s die internationaal zakendoen met zich mee kan meebrengen zijn voor individuen vaak lastig te bepalen. Barrières in taal, wetgeving en cultuur bemoeilijken dit proces. Enhanced Due Diligence onderzoek maakt dit inzichtelijk, en zorgt ervoor dat bedrijven zich in alle rust kunnen richten op de core-business. 


Waarom Enhanced Due Diligence (EDD)?

Een Enhanced Due Diligence onderzoek heeft als doel om meer te weten te komen over een persoon of onderneming. Op deze manier kan worden vastgesteld welke financiële, juridische en/of reputationele risico’s zakendoen met zich meebrengt. De omvang van het onderzoek hangt samen met de omvang van de betrokken partijen. Voor bedrijven is het noodzakelijk zich bewust te zijn van de compliance aspecten in zijn totaliteit. Boetes en reputatieschade kunnen in de miljoenen euro’s lopen, en organisaties werkend onder een vergunning komen bij overtreding onder nog strenger toezicht te staan. Het screenen van uw relaties biedt hierin oplossingen.


Wat staat centraal bij Enhanced Due Diligence?

Onze Enhanced Due Diligence onderzoeken richten zich op de volgende aspecten:

-    Mag ik zakendoen met deze partij? (Sancties en overige uitsluitingen)

-    Moet ik zakendoen met deze partij (Integriteit)

-    Is deze partij wel wie ze zeggen dat ze zijn? (Identiteit)

-    Wie is de eigenaar van deze partij? (In geval van organisaties)

-    Is deze partij financieel gezond? (Fiscaal)

-    Is deze partij duurzaam? (ESG)

-    Zorgt deze partij goed voor mijn data? (Cyberveiligheid)

-    Kan deze partij haar beloftes nakomen? (Operationeel)

-    Is deze partij mogelijkerwijs betrokken bij andere misstanden?


Enhanced Due Diligence bij Trust Alliance 

Onze Enhanced Due Diligence oplossingen bieden uitgebreide inzage in een breed scala aan veelvoorkomende potentiële risico's. De rapporten leveren gerichte, duidelijke en gedetailleerde informatie die organisaties in staat stelt om weloverwogen keuzes snel, efficiënt en kosteneffectief te maken.

Trust Alliance Compliance Solutions is partner van Refinitiv (World-Check), waarmee risk en compliance risico’s op de meest efficiënte wijze geïnventariseerd en geprocessed worden. World-Check is “the golden standard” op dit vlak en wordt gebruikt en vertrouwd door vele toonaangevende organisaties wereldwijd en zeker ook in Nederland, dit om te voldoen aan de (inter)nationale wetgevingen zoals oa: WWFT, WTT, FATCA, FCPA en UK Bribery Act waaronder de activiteiten van vele organisaties onbewust vallen met alle risico’s van dien. 


Trust Alliance biedt 24/7 globale risk en compliance oplossingen op lokaal niveau voor iedere organisatie.

10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd
arrow_drop_up arrow_drop_down