Screening

Screening oplossingen

Trust Alliance Compliance Solutions

Screening oplossingen

Screening

Screening wordt gezien als een hulpmiddel om reputationele risico’s te beperken. De risico’s die internationaal zakendoen met zich mee kan meebrengen zijn vaak lastig te bepalen. Barrières in taal, wetgeving en cultuur bemoeilijken dit proces. Het screenen van relaties, agenten, bedrijven en/of schepen zorgt ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan. Binnen steeds meer gebieden is het zelfs wettelijk verplicht.


Waarom screenen?

Met een accurate screening voorkomt u dat uw klant geld witwast, belasting ontduikt of terrorisme of andere criminaliteit financiert. Dit is niet alleen schadelijk voor de internationale veiligheid, maar het voorkomt ook financiële-, juridische- en reputatieschade. Voor bedrijven is het noodzakelijk zich bewust te zijn van de compliance aspecten in zijn totaliteit. Boetes en reputatieschade kunnen in de miljoenen lopen, en organisaties werkend onder een vergunning komen bij overtreding onder nog strenger toezicht te staan. 


Wat staat centraal bij screening?

Omdat sanctie- en PEP-lijsten voortdurend wijzigen is screening een continue proces met als hoofddoel; het minimaliseren van bedrijfsrisico’s. Voor een compleet beeld kan ook een media check worden uitgevoerd, waarbij artikelen van gerespecteerde media bronnen gebruikt worden. Om de mate van risico te bepalen staan de volgende aspecten centraal:

-    S: Sanctions

-    PEP: Politiek Prominent Persoon 

-    UBO: Ultimate Beneficial Owner

-    LE: Law Enforcement

-    RE: Regulatory Enforcement

-    OB: Other Body 

-    SOE: State Owned Entity

-    SIE: State Invested Entity


Onze Screening oplossingen

Trust Alliance Compliance Solutions is partner van Refinitiv (World-Check), waarmee risk en compliance-risico’s op de meest efficiënte wijze geïnventariseerd en geprocessed worden. Niet alleen screening, maar ook Enhanced Due Diligence speelt hierin een grote rol. World-Check is “the golden standard” op dit vlak en wordt gebruikt en vertrouwd door vele toonaangevende organisaties, overheden en banken wereldwijd en zeker ook in Nederland, dit om te voldoen aan de (inter)nationale wetgevingen zoals oa: WWFT, WTT, Sanctiewet 1977, FATCA, FCPA,  UK Bribery Act en de 5e en 6e anti witwasrichtlijnen waaronder de activiteiten van vele organisaties onbewust vallen met alle risico’s van dien. 10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd