Risicomanagement

Trust Alliance Compliance Solutions

Risicomanagement

Wat is Risicomanagement

Risicomanagement is het proces om risico’s zodanig te beheersen dat de continuïteit van de organisatie wordt gewaarborgd. Niet alleen is het een vast onderdeel geworden in het beleid van menig organisatie, maar het identificeren en classificeren van risico’s is ook een continu proces. 


Waarom Risico’s managen?

Risicomanagement is essentieel omdat veel gevaren relatief gemakkelijk kunnen worden voorkomen. Trust Alliance onderscheid drie vormen van Risico’s:

-    Juridisch Risico; Mag ik zakendoen met deze partij?
-    Financieel Risico; Wil ik zakendoen met deze partij?
-    Reputationeel Risico; Moet ik wel zaken willen doen met deze partij? 

Met een goed ingericht risicomanagement systeem voorkomt u dat uw klant geld witwast, belasting ontduikt of terrorisme of andere criminaliteit financiert. Dit is niet alleen schadelijk voor de internationale veiligheid, maar het voorkomt ook financiële-, juridische- en reputatieschade. Voor bedrijven is het noodzakelijk zich bewust te zijn van de compliance-aspecten in zijn totaliteit. Boetes en reputatieschade kunnen in de miljoenen lopen, en organisaties werkend onder een vergunning komen bij overtreding onder nog strenger toezicht te staan. 


Risico management bij Trust Alliance

Om risico’s op de meest efficiënt mogelijke manier te mitigeren is Trust Alliance altijd in de markt voor de beste oplossingen. Mede daarom zijn wij partner van Refinitiv en Finscan, waarmee risk en compliance-risico’s op de meest efficiënte wijze geïnventariseerd en gemitigeerd worden. In onze samenwerking bieden we screening oplossingen, Enhanced Due Diligence en Trainingen. Alles wat u nodig hebt om uw compliance framework in te richten.   


Kunt u hulp gebruiken bij het vormgeven van uw risicomanagement? 

10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd