compliance-trends-2021

Compliance Trends 2021

Validatie en authenticatie

Compliance Trends 2021

 

Vorig jaar heeft de COVID-19 pandemie de wereld opgeschud. Veel organisaties hebben nieuwe samenwerkingsverbanden moeten sluiten, met alle risico's van dien. Dit heeft grote invloed op het mondiale risicolandschap. In samenwerking met Refinitiv heeft Trust Alliance daarom in dit blog de belangrijkste Compliance Trends voor 2021 gedefinieerd. 


1. De COVID-19 pandemie heeft het risicolandschap geherdefinieerd.

2. 2021 brengt voortdurende digitale transformatie, toenemende  behoefte aan betrouwbare data en een sterke focus op duurzaamheid.

3. Refinitiv blijft bedrijven ondersteunen en in staat stellen om hun compliance risico’s inzichtelijk te maken door benodigde data en technologie te leveren waarmee risico’s worden gemitigeerd.Compliance Trends 2021 

De COVID-19 pandemie heeft de normale gang van zaken voor ieder bedrijf wereldwijd aangetast. In het risicolandschap kwam een drastische toename in online activiteit overeen met een sterke toename van cybermisdaad, fraude en een overvloed aan andere online criminaliteit. Criminelen verspilden geen tijd aan het benutten van nieuwe kansen.

Daarnaast is de supply chain van organisaties grotendeels verstoord, waardoor vele bedrijven op zoek moesten naar nieuwe leveranciers. Met alle risico’s van dien.

 

Digitalisatie

Digitale transformatie zal in het zelfde tempo doorgaan. Mede gedreven door innovaties in de fintech sector en de impact van COVID-19, waardoor organisaties worden gedwongen hun digitale contact met klanten te herzien.


Betrouwbare data

Een derde van de bedrijven geeft aan dat gebrek aan data het grootste obstakel is in het identificeren van supply chain risico’s. Het belang van complete, betrouwbare data ligt ten grondslag aan het mitigeren van financiële misdaad. Niet alleen KYC -know your client- maar ook KYD -know your data- is belangrijker dan ooit.

 

Sancties

Geopolitieke spanningen, met name tussen de Verenigde Staten en China, hebben geleid tot een toename van sancties tussen beide landen. Ondertussen heeft het Verenigd Koninkrijk in aanloop naar Brexit bekendgemaakt haar sanctieprogramma uit te breiden in 2021.

Bedrijven zullen moeten verzekeren dat hun sanctie checks zich kunnen aanpassen aan deze geopolitieke omgeving om hun firma te beschermen van sanctieschendingen en mogelijke strafvervolging.  

 

Anti-witwasrichtlijnen (AMLD)

Het belangrijke doch ingewikkelde Ultimate Beneficial Owner (UBO) register zal zijn intrede maken. Controleren wie de UBO is van een entiteit zal steeds belangrijker worden onder de zede anti-witwasrichtlijn. De innovatieve UBO Check van Refinitiv, mogelijk gemaakt door Dun & Bradstreet, levert data waarmee eigenaarschap over meer dan 200 bedrijven inzichtelijk kan worden gemaakt.

 

Enhanced Due Diligence

Waar risico wordt verwacht of is geconstateerd, biedt Refinitiv onderzoeksmogelijkheden in de vorm van Enhanced Due Diligence (EDD). Deze gedetailleerde rapporten bieden inzicht in achtergrondinformatie van klanten, derde partijen of investeringsmogelijkheden.


10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd