Compliance Software

Trust Alliance World Check

Compliance Software

Wat is Compliance Software?

Compliance software wordt ingezet als hulpmiddel om risico’s te beperken. Dit kunnen interne risico’s zijn zoals het nastreven van uniform beleid, of externe risico’s zoals het screenen van derden. Het doel van de software is om tijd te besparen en kostenefficiënt te werken. In dit artikel belichten we het screenen van derden. 


Waarbij ondersteunt Compliance Software?

Met een screening in Compliance Software voorkomt u u zaken doet met een klant die geld witwast, belasting ontduikt of terrorisme of andere criminaliteit financiert. Dit is niet alleen schadelijk voor de internationale veiligheid, maar het voorkomt ook financiële-, juridische- en reputatieschade. Voor bedrijven is het noodzakelijk zich bewust te zijn van de compliance-aspecten in zijn totaliteit. Boetes en reputatieschade kunnen in de miljoenen lopen, en organisaties werkend onder een vergunning komen bij overtreding onder nog strenger toezicht te staan. 

Omdat sanctie- en PEP-lijsten voortdurend wijzigen is screening een continu proces met als hoofddoel; het minimaliseren van bedrijfsrisico’s. Voor een compleet beeld kan ook een media check worden uitgevoerd, waarbij artikelen van gerespecteerde mediabronnen.  

Om de mate van risico te bepalen staan de volgende aspecten centraal:

-    S: Sanctielijsten (Sanctions)

-    PEP: Politically Exposed Person

-    UBO: Ultimate Beneficial Owner

-    LE: Opsporingslijsten (Law Enforcement)

-    RE: Toezichthouder (Regulatory Enforcement)

-    OB: Negatieve Media (Other Body)

-    SOE: Staatsbedrijf (State Owned Entity)

-    SIE: Gedeeltelijk Staatsbedrijf (State Invested Entity)


Refinitiv World Check

Trust Alliance Compliance Solutions is partner van Refinitiv (World-Check), waarmee risk en compliance-risico’s op de meest efficiënte wijze geïnventariseerd en geprocessed worden. Niet alleen screening, maar ook Enhanced Due Diligence speelt hierin een grote rol. World-Check is “the golden standard” op dit vlak en wordt gebruikt en vertrouwd door vele toonaangevende organisaties wereldwijd en zeker ook in Nederland, dit om te voldoen aan de (inter)nationale wetgevingen zoals oa: WWFT, WTT, Sanctiewet 1977, FATCA, FCPA and UK Bribery Act waaronder de activiteiten van vele organisaties onbewust vallen met alle risico’s van dien. 


Bent u benieuwd hoe compliance software uw bedrijf sterker maakt?10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd