compliance-check

Compliance Check

Met één tool voldoen aan wet- en regelgeving

Compliance Check

Compliance Check: gedegen klantonderzoek

Europese anti-witwas wetgeving verplicht steeds meer lagen van het bedrijfsleven om een goede compliance check uit te voeren. Niet alleen banken en verzekeraars moeten precies weten wie hun klanten zijn, maar onder de zesde anti-witwasrichtlijn wordt dit ook verplicht gesteld voor makelaars, galeriehouders en cryptovaluta platformen. De verwachting is dat deze trend doorgezet wordt om de kansen op witwassen en de financiering van terreur te minimaliseren. Het uitvoeren van gedegen klantonderzoek zorgt er dus voor dat u voldoet aan wet- en regelgeving. Maar hoe voert u dit onderzoek goed uit?


Screening

Het uitvoeren van een compliance check of screening heeft als doel het inzichtelijk maken van de integriteitsrisico’s in het zaken doen met derde partijen. De entiteit moet weten of klanten op welke manier dan ook een risico kunnen vormen. Relaties moeten bijvoorbeeld worden gescreend tegen de sanctielijsten en op een PEP (Politically Exposed Person) database. Daarnaast moet alle informatie worden geverifieerd en opgeslagen, zodat een audit trail opgebouwd kan worden. 


Risico non-compliance

Al deze nieuwe wetgeving kan ervoor zorgen dat een goede compliance check een tijdrovend proces wordt. Toch is het vandaag de dag enorm belangrijk. Schikkingen met het Openbaar Ministerie kunnen lopen tot in de honderden miljoenen Euro's, om nog maar te zwijgen over bijkomende reputatieschade. Daarnaast zorgt een compliance check ervoor dat uw bedrijf minder risico loopt op oplichting, en draagt het bij aan een duurzame bedrijfsvoering. 


Oplossingen voor uw compliance check

Trust Alliance Compliance Solutions is partner van Refinitiv (World-Check), waarmee risk en compliance-risico’s op de meest efficiënte wijze geïnventariseerd en geprocessed worden. Daarnaast biedt World Check een 100% dekkingsgarantie op sanctielijsten wereldwijd, en beschikt het over een uitgebreide PEP database van meer dan 2,5 miljoen individuen.

Niet alleen screening, maar ook Enhanced Due Diligence (verscherpt cliëntenonderzoek) speelt hierin een grote rol. World-Check is “the golden standard” op dit vlak en wordt gebruikt en vertrouwd door vele toonaangevende organisaties wereldwijd en zeker ook in Nederland, dit om te voldoen aan de (inter)nationale wetgevingen zoals oa: WWFT, WTT, Sanctiewet 1977, FATCA, FCPA and UK Bribery Act waaronder de activiteiten van vele organisaties onbewust vallen met alle risico’s van dien.


Benieuwd hoe World-Check u kan ondersteunen?


10+
Jaar ervaring in de markt
150+

Tevreden relaties

1.000.000+
Uitgebreide checks uitgevoerd